Hoe leuk, we gaan on-line een workshop van 4 sessies geven via zoom. Marjan en ik hebben via dit medium workshops aan elkaar gegeven en zo weten we wat wel en niet kan. Ook hebben we een mooi platvorm zodat de deelnemers onderling contact met elkaar kunnen hebben als ze dat willen en hun werk aan elkaar kunnen laten zien en natuurlijk vragen aan ons stellen als je er niet uitkomt.  Wat gaan we doen? We gaan een leporello boekje vullen met verschillende technieken: acrylverf, collage technieken, teksten verwerken en de kintsukuroi techniek. Aan het eind heb je een pracht kunstwerk. Wij zijn enthousiast en gaan dat zeker aan de deelnemers overbrengen! Wil je nog mee doen stuur dan een mailtje naar info@atelierzusofzo.nl

Techniek met acrylverf

De afgelopen weken hebben we twee mooie opdrachten mogen maken. De eerste opdracht was: 4 tassen maken van stof van de Waardtenten. Hier moest een opdruk op van Clara van Asissi. De tassen zijn erg mooi geworden en de opdrachtgever was zeer tevreden. De week erna kregen we een nieuwe opdracht om 6 tassen te maken van koffiezakken. Ook deze tassen zijn naar volle tevredenheid van de opdrachtgever afgeleverd. Het leuke van deze tassen is dat we van elke tas die we verkopen 2,50 opzij leggen. We zijn aan het sparen voor een cookstove. Dit is een van de projecten die de branderij, waar we de zakken ophalen, heeft. Zo mooi, deze branderij geeft echt om de koffieboeren en ze doen hun best om daar waar ze kunnen de boeren ondersteunen. Echt de moeite waard om een kijkje op hun site te nemen https://bocca.nl/nl/info/projects/.

 

Na de foto's van alle onderdelen van onze nieuwe tas kunnen we nu laten zien hoe de tas uiteindelijk geworden is. Het leuke van ons atelier is natuurlijk dat we de naam eer aan doen: Zus Of Zo. Met deze tas hadden we ook weer een nauwe samenwerking. Irma heeft eerst de band met bliklipjes gehaakt, Marjan heeft het leer op maat geknipt en alle ringen erin geslagen. De tas weer terug naar Irma die de band aan de ringen heeft gemaakt. De tas weer terug naar Marjan voor de afwerking. Voering, rits en de puntjes op de i. Al met al weer een mooi product.

Een Nieuw begin

Een nieuw begin, een nieuwe start waarin we wensen dat 2021 voor onze volgers, lezers en alle mensen een beter jaar gaat worden dan 2020. Aan onze ideeën zal het niet liggen want onze hoofden zitten vol. Allereerst beginnen we met de nieuwe (oude) tenten die we hebben gekregen te slopen voordat we er een nieuwe collectie unieke tassen van kunnen maken. Ook zijn we aan het werk met een nieuw model tas van bliklipjes (zie foto) en zodra het weer mag hebben we nieuwe workshops op de agenda staan. 

Bliklipjes haken

Mmmm, ik dacht, ik ga Irma helpen met de bliklipjes tassen maar geloof mij, zo simpel is het niet. Inmiddels ben ik zo ongeveer 1.5 week bezig met stukjes haken en uithalen, gelukkig is het stevig garen wat een stootje kan hebben.

Lees meer »

Treklipjes/Bliklipjes

Wij maken tassen, armbanden etc van bliklipjes. Zaterdag 12 december hadden wij een expositie in Huize Maria in Kampen. Hier werden ook onze bliklipjes producten tentoongesteld. Wat wil het toeval? Op radio 1 was een item van Jobbe Wijnen, Contemporain Archeoloog,. Hij lanceert een wereldwijde archeologische typologie van treklipjes (bliklipjes).  Hieronder een voorbeeld wat wij met de lipjes doen. Zie onze webshop voor de producten

Lees meer »